• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Kur'an İncelemeleri

 
Site Menüsü

103Hacc Suresi 11-13 Bozuntu







Mushafta Bozuntu Yapılan Ayetler



Hacc Suresi 11-13

Tahrif bir metni anlaşılmaz hale getirmek demektir. Tahrif sözcüğünün kökü harf’tir. (Hacc 11) de bu anlamda geçer. Harf tek başına olduğu zaman anlam ifade etmeyen şekil demektir. Harf bir yere gelerek birleşirse anlamlı olur. Uygun yerden kopartılan harf anlam ifade etmiyor.


Tahrifin Orijinal anlamı harfleştirme demektir. Kelimeyi harfleştirme, cümleyi harfleştirme, paragrafı harfleştirme yaparak tahrif yapılmaya çalışılmıştır. Müslümanlar, tahrifi sadece Yahudi ve Hristiyanların kendi kitaplarına yaptıklarını zannederler.  Müslümanlar kendi kitaplarına bu açıdan hiç bakmazlar


Kuran’da tahrif; lağv ifadesi ile bir de yer değiştirme ifadesi ile kullanılır. Ayetlerde Mevazı sözcüğü geçer.


Mevazı: mevzi sözcüğünün çoğuludur, bulundukları yer demektir. Mevzi nedir? Savaşta bulunulması gereken yerdir. Bulunulması gereken yerin değiştirilmesi tahriftir. Mevzi değiştirme tahrif etmek oluyor. Bulunduğu yerin değiştirilerek işlevsiz hale getirilmesi tahriftir. Bir de; Mevazi dediğimiz zaman her sözcüğün vazığ anlamları vardır. Bulundukları, korundukları anlamları var demektir. Bir sözcüğü korunmuş vazv edilmiş, icad edilmiş öz anlamından başka bir anlama kaydırmakta tahriftir.


Kök anlamı bozarlar sonra o yanlış anlamdan, kökten icat eder giderler.


Kur’an’ın metninde tüm harflerini değiştiremediler. Kur’an buna uygun değil. Bir harf, bir kelime çekilse anlam bütünlüğü, pasaj çöker, yıkılır gider.



Müslümanlar anlamasın, Kur’an’a gitmesinler diye Mushaf’a yapılan tahrifler;

1- Tertilsizlik: Necmleri karıştırmak, necim içerisinde ayetleri karıştırma. Kasem cümlelerinin cevaplarını alakasız yerlere atmak suretiyle tahrifat yapıldı.

2- Öz anlamlarını Bozdular. Salatın öz anlamı, secdenin öz anlamı, mescidin öz anlamı, rükunun öz anlamı, hılaf-halifenin öz anlamı, salbın öz anlamı, kıblenin öz anlamı, haccın öz anlamı kalmamış  bu sözcüklerin öz anlamını bozarak kelimenin içini boşalttılar.


Araplar bu duruma nasıl geldi? Bu toplum mühendisliğinin başarısıdır. Kimseye fark ettirilmeden beyinler yıkandı. Namazın fazileti, surelerin fazileti, namazda şöyle durulacak, eller şöyle duracak, tespih çekeceksin vs. diye ayetleri unutturdular.  
Toplumda ani hareket olursa toplum ona tepki verir. Ama yavaş yavaş zerk edecek olurlarsa toplum uyutulur.


Haşlanan kurbağa sendromu: Kurbağayı çok soğuk suya atarsan soğuğu görünce fırlayıp kaçar. Sıcak suya konulursa kaçıyor. Normal sıcaklıktaki suya konulan kurbağa ateşe oturtulursa kurağa haşlanıyor haberi olmuyor. İşte Müslümanlara da yavaş yavaş onun fazileti, bunun fazileti işlendiğinden Müslümanlar haşlanmış kurbağaya döndü. Tahrifatı topluma böyle yutturdular.


Yakın tarihte de halifelik kalktı, zuhr-ü ahir namazı kılınmalı diye topluma yavaş yavaş işlenerek Müslümanlara uygulatıldı. Bazı alimlerin sayesinde bu tahrifat sorgulandı.*




*Kuran ve İslam 209 bölüm




Yorumlar - Yorum Yaz
Site Haritası
Takvim